Goede doelen

WWF-Flask-bekers-plastic-free-ocean

Flask's Samenwerking met Goede Doelen voor een Plasticvrije Oceaan

Om de plastic soep bij de bron aan te pakken en wegwerpverpakkingen terug te dringen, inspireert Flask om aantrekkelijke herbruikbare alternatieven te gebruiken. Daarbij werken wij samen met het Wereld Natuurfonds, Club Kakatua en Made Blue.

Onze Samenwerking met Made Blue

De afgelopen jaren heeft Flask ervoor gezorgd dat er tientallen miljoenen liter schoon drinkwater is gedoneerd aan mensen in Afrika en Indonesië. De donaties worden onder controle van Aqua for All geïnvesteerd in waterprojecten die worden uitgevoerd door: Amref Flying Doctors, Het Rode Kruis, Simavi en World Vision. Indien je bij Flask minimaal 250 producten bestelt, kun je van ons een certificaat ontvangen waarop vermeld staat hoeveel liter water je als bedrijf hebt gedoneerd. En dat zal minimaal 125.000 liter zijn!

Ondersteuning van WWF voor Plasticvrije Zeeën

Flask is sinds 2021 business supporter van het WNF-project Plasticvrije Zee. Elk jaar sterven miljoenen dieren door plastic omdat ze erin verstrikt raken of het binnenkrijgen. Dat moet anders. Omdat plastic niet biologisch kan afbreken, blijft het jarenlang rondzwerven en valt het uit elkaar in steeds kleinere stukjes. Door al die kleine deeltjes veranderen de oceanen in een plastic soep. De productie van plastic zal rond 2040 naar verwachting meer dan verdubbelen, waardoor het plastic afval in de oceaan tegen 2050 verviervoudigt. Dat is de alarmerende conclusie van het Wereld Natuur Fonds.

Club Kakatua: Trash Barriers in Indonesië

In 2022 is Flask begonnen om samen met Dennis Storm / Club Kakatua ieder jaar een trash barrier in een rivier in Indonesië te realiseren om daarmee afval uit de rivieren te halen. Het zijn een soort bruggen die water door laten stromen maar tegelijkertijd al het afval tegenhouden. Een middelgrote barrier kan wel tot 20 ton afval per jaar tegenhouden! Club Kakatua heeft als missie zo snel mogelijk te helpen door deze barrières te financieren. Een middelgrote barrier kost €4.500 om te bouwen, aan te leggen, een jaar te onderhouden en wekelijks schoon te maken. Flask doneert ieder jaar dit bedrag om jaarlijks een trash barrier te plaatsen.

Andere Initiatieven Tegen Plasticvervuiling

Flask ondersteunt bovenstaande 3 stichtingen actief, maar er zijn nog vele andere goede initiatieven die single-use plastics tegengaan. Ondersteun net als Flask één of meer van onderstaande geweldige initiatieven om iets te doen tegen de enorm toenemende berg afvalplastic:

  • Plastic Soup Foundation: Opgericht in februari 2011 om het verschijnsel van de plastic soep bekend te maken en deze bij de bron te stoppen. Geen plastic in ons water en ons lichaam!
  • Trashure Hunt: Organiseert evenementen om stranden schoon te maken en zwerfafval te verzamelen.
  • Stichting Ocean Cleanup: Bedacht door Boyan Slat, gericht op het onderscheppen van plastic afval in rivieren voordat het de zee bereikt.
  • STIKSOEP: Brengt op creatieve wijze het plastic afvalprobleem onder de aandacht en stimuleert eigen verantwoordelijkheid.
  • Algalita: Richt zich op het verminderen van de plastic soep door educatie van jongere generaties.
  • Sup Clean Up: Probeert door middel van sups de wateren in Nederland schoner te maken.
  • Plastic Soep Surfer: Roept op tot uitbreiding van statiegeld op kleine plastic drankverpakkingen.
  • Sea First Foundation: Trakt mensen op bewustwording en educatie over de pracht en problemen van het onderwaterleven.
  • Stichting Zero Waste: Werkt aan afvalpreventie, afvalvermindering en circulariteit.
WWF-Flask-bekers-plastic-afval
 
Laatst bekeken